Известие

Collapse
No announcement yet.

колеги дали можем да сложим камера за задно виждане на 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хайде най-сетне да отговорим на въпроса на колегата?

Камера за заден ход може да се монтира, и изпълнението не е чак толкова сложно.

Най-много ако си вземеш камера, която не е RGB ще ти трябва един такъв конвертор.

5-ти пин на зелената букса (букса А на нави-то) ще ти управлява тв режима на ИЦС-а. За получаване на тази маса ти трябва 1 просто малко реле, което ще управляваш от светлината на задна - когато удариш задна - подаваш + и - на релето, а то пуска масата на 5-ти крак и ИЦС-а влиза в тв режим.

Сега идва най-интересното: Всички тези връзки са за букса Б (черната) на навигацията.

На пин 18 се връзва 7 на скарт букса или ако знаеш кое е синьо.

След това на пин 5 се подава сигнал от 11 на скарт или ако знаеш кое зелено.

След това на пин 4 към 15 на скарт - това е червено.

пин 3 към 21 на скарт - обща маса на всичките цветове
    пин 17 към 19 на скарт - синхронизация на сигнала.

Така ТРЯБВА да стане!
    ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
    ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
    Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
    Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

купих ще се пробвам тези дни и ще пост-на снимки
      sigpic
      Alfa Romeo 166 V6 Turbo
      FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

Първоначално публикувано от tahi Покажи съобщение
        купих ще се пробвам тези дни и ще пост-на снимки
        Успех! Ако мога да съм полезен с нещо - насреща съм! Нали се сещаш, че камерата трябва да има линия по RGB? Или ще ползваш конвертор?

Comment

пффф .... оказа се по сложно маи няма да се справя сам ....
          sigpic
          Alfa Romeo 166 V6 Turbo

Comment

По принцип камерата си е екстра ама и парктроникът върши работа ама някои ми каза че на 166 било много шибано за слагане,някои слагал и е и как е,и друго да питам тоя ицс освен з красота за тв можели да служи
            Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V
            Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Comment

Първоначално публикувано от RASI Покажи съобщение
              По принцип камерата си е екстра ама и парктроникът върши работа ама някои ми каза че на 166 било много шибано за слагане,някои слагал и е и как е,и друго да питам тоя ицс освен з красота за тв можели да служи
              Може! Аз лично го правя така. Пробвал съм схемата от форума и мога да кажа, че работи перфектно. Трябва ти тунер с RGB OUT на скарта.

п.п. Мога да кажа, че ICS-а е доста кораво животно. Не мре толко лесно. Пуснах захранването за монитора наобратно (6 и 16 пин на зелената са -, а 8 и 18 +, а аз ги размених без да искам, щот експериментирам на бюро с изправител и поялник в ръка), замириса нещо за малко и сработи защитата на изправителя. Мислех, че е отишъл и купих друг. Да, ма не! Та сега имам 3 работещи!

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
                Може! Аз лично го правя така. Пробвал съм схемата от форума и мога да кажа, че работи перфектно. Трябва ти тунер с RGB OUT на скарта.

п.п. Мога да кажа, че ICS-а е доста кораво животно. Не мре толко лесно. Пуснах захранването за монитора наобратно (6 и 16 пин на зелената са -, а 8 и 18 +, а аз ги размених без да искам, щот експериментирам на бюро с изправител и поялник в ръка), замириса нещо за малко и сработи защитата на изправителя. Мислех, че е отишъл и купих друг. Да, ма не! Та сега имам 3 работещи!
                тва добре ама аз си купих камера и доволен разглабям щото си мисля че RGB OUT трябва да значи че ICS-а има чинчове отзад и .... plug & play ама останах разочарован
                sigpic
                Alfa Romeo 166 V6 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от tahi Покажи съобщение
                  тва добре ама аз си купих камера и доволен разглабям щото си мисля че RGB OUT трябва да значи че ICS-а има чинчове отзад и .... plug & play ама останах разочарован
                  На зелената букса са ти аудиовходовете и масата за запускане на ICS в тв режим. На черната са ти Р Г Б, синхронизация и маса.

Кое му е сложното маме? Всичко ти е номерирано.

Пуснал съм си телефона - каквото мога ще ти помогна. Звънкай, не се притеснявай.

Comment

Zdraveite moje li da mi kajete kade v varna mogat da mi slojat takava kamera ? ili v kraen slu4ai ako nqkoi moje da mi dade s kartinki kak stava cqlata taq operaciq da si q podkaram sam blagodarq predvaritelno

Comment

Първоначално публикувано от SkyFox Покажи съобщение
                      Zdraveite moje li da mi kajete kade v varna mogat da mi slojat takava kamera ? ili v kraen slu4ai ako nqkoi moje da mi dade s kartinki kak stava cqlata taq operaciq da si q podkaram sam blagodarq predvaritelno
                      Няма проблем,само кажи на какъв език искаш да ти отговориме на темата щото гледам българския ти е труден!
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                      X